• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Καταφύγιο άγριων πουλιών η Νάξος

Όρνια (σκανιάδες), σπιζαετοί (φιλάδερφοι), αετογερακίνες, πετρίτες, χρυσογέρακα, καστανόπαπιες και πετροτουρλίδες είναι μερικά μόνο από τα απειλούμενα και σπάνια πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στη Νάξο, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος καταγραφής των αναπαραγόμενων ειδών πουλιών της Ελλάδας.

Η Ομάδα Παρατηρητών Πουλιών της Νάξου κατέγραψε 71 διαφορετικά είδη που φώλιασαν στη Νάξο

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του εθνικού καταλόγου του δικτύου Natura 2000

Με Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, εγκρίθηκε ο νέος εθνικός κατάλογος περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Περισσότερα...

Κορυφώνεται απόψε η μεγάλη βροχή διαττόντων αστέρων

Μια από τις πιο θεαματικές βροχές διάττοντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα κορυφωθεί το βράδυ της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου προς χαράματα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου. Αν και προηγήθηκε η υπερ-πανσέληνος στις 3 Δεκεμβρίου, ο ουρανός θα είναι πια αρκετά σκοτεινός, επιτρέποντας την καλή παρατήρηση του φαινομένου.

Περισσότερα...

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Νάξο

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Χώρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνησ, μεγέθους 2,8 της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 21:14, το Σάββατο

Περισσότερα...

Σήμερα σε διαβούλευση το θέμα των αιολικών πάρκων στη Νάξο

Για την τροποποίηση της Μελέτης «Αιολικοί Σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 95 ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 218,50 MW & των συνοδών έργων» που πρόκειται να εγκατασταθούν σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων και στη Νάξο, αναμένεται να γνωμοδοτήσει σήμερα Τετάρτη η Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Περισσότερα...

Σε διαβούλευση η ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Νάξο (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις)

Σε δημόσια διαβούλευση, που ολοκληρώνεται στις 11 Οκτωβρίου, έχει τεθεί η τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΑΕΠΟ) του έργου Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε τέσσερις περιοχές στη Νάξο (Αγιασσό, Κανάκι, Εγγαρές και Ξυλόκαστρο) καθώς και στην Πάρο, την Τήνο και την Άνδρο.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, 

Περισσότερα...

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας