• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

HI-TECH βοήθεια στη μάθηση 58 παιδιών από την ΕΑΣ Νάξου

58 τάμπλετ προσέφερε και παρέδωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών σε μαθητές της Νάξου και της Αμοργού, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, σε μία όμορφη και λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε στη Βίβλο. Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές παρέλαβαν από τη διοίκηση της Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε. ισάριθμους υπολογιστές ταμπλέτες (tablets) Turbo–X Aqua 8’ 3G με σύγχρονα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία ακολούθησε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού ψηφιακού περιεχομένου της χορηγίας και του τρόπου χρήσης αυτού.

Περισσότερα...

Τον Μάρτιο οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές

Εντός του Μαρτίου θα υποβάλουν, φέτος, τις δηλώσεις συμμετοχής οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση. 

Η σχετική υπουργική απόφαση φέρνει επίσης μια σημαντική αλλαγή σε όσους υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο στην κατηγορία του 10%. 

Περισσότερα...

Προκήρυξη εκλογών του Συλλόγου Γονέων ΓΕ.Λ. Νάξου

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 01/02/18 η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε οικονομικός και διοικητικός απολογισμός των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ., καθώς και εποικοδομητικός διάλογος όσον αφορά στην πρόσφατη κατάληψη των μαθητών

Περισσότερα...

Απογευματινά μαθήματα σε περίπτωση συνέχισης της Κατάληψης

Στο 2ο Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθούν από το μεσημέρι και μετά τα μαθήματα του Λυκείου Νάξου, σε περίπτωση που δεν λήξει η κατάληψη αύριο το πρωί. Την πρόταση αυτή έκανε ο Διευθυντής του Λυκείου έχοντας τη συγκατάθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο.

Περισσότερα...

Κατάληψη ΓΕΛ Νάξου: Το πρωί η πρώτη συνάντηση της σχολικής κοινότητας

Σχολικό συμβούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στον Άγιο Νικόδημο, μετά την κατάληψη του Λυκείου από τους μαθητές. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει συγκαλέσει συνάντηση των εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, αλλά και του Δήμου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των μαθητών και να δοθούν λύσεις στα θέματα που άπτονται τοπικής αρμοδιότητας. 

Περισσότερα...

Υπό κατάληψη το ΓΕΛ Νάξου

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το Γενικό Λύκειο Νάξου. Οι μαθητές αποφάσισαν την κατάληψη του κτιρίου, μετά από ψηφοφορία, με 278 ψήφους υπέρ της κατάληψης και 22 κατά. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν σε γενικότερα θέματα παιδείας, στην έλλειψη καθηγητή ελεύθερου σχεδίου και ψυχολόγου, σε θέματα συμπεριφοράς και συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς κ.α.

Αναλυτικά τα αιτήματα και η ανακοίνωση των μαθητών:

Περισσότερα...

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Νάξιο Κ. Επταήμερο

Ένας ακόμα Ναξιώτης πέρασε την πύλη της Ακαδημίας Αθηνών. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Επταήμερο, ο οποίος τιμήθηκε από την Ακαδημία στις 21 Δεκεμβρίου 2017, με το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη.  Το έπαθλο απονεμήθηκε από την Ακαδημία στον μεταδιδακτορικό ερευνητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Περισσότερα...

Υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό προκηρύσσει το Δαμηράλειο

Μία υποτροφία για μεταπτυχιακές  σπουδές στο εξωτερικό, κατά προτίμηση στην Ιταλία, στον κλάδο της γεωπονικής επιστήμης προκηρύσσει το Δαμηράλειο Κληροδότημα. Το ποσό της χορηγούμενης υποτροφίας ανέρχεται στα 600,00 ευρώ μηνιαία και για δύο έτη. Απαραίτητη προϋπόθεση της χορήγησης της υποτροφίας

Περισσότερα...

Εγκαινιάζεται την Τρίτη το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Άγιο Θαλλέλαιο

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων με αναπηρίες εγκαινιάζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Τα εγκαίνια του κτιρίου, όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στον Άγιο Θαλλέλαιο, θα τελεσθούν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00 από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο.

Περισσότερα...

95 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα Σχολεία της Νάξου

Με 95 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενισχύει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Oι Σχολικές Επιτροπές προμηθεύτηκαν 80 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κυκλάδων προσέφερε 15 επιπλέον, οι οποίοι αναβαθμίστηκαν με δαπάνη του Δήμου.

Περισσότερα...

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας